Energia din sucurile naturale. Descoperiti adevaratul cocktail de vitamine.
Sucurile preparate din fructe si legume detoxifica organismul si ajuta la tratarea multor boli degenerative. Aceste cocktailuri de vitamine intaresc sistemul imunitar si sunt recomandate nu doar persoanelor sanatoase, carora le aduc un plus de energie, vitalitate si substante nutritive, ci si persoanelor care sufera de diverse afectiuni, cum ar fi ulcerul, gastrita si enterocolita, dar si anemia, obezitatea, bolile cardiovasculare, diabetul, litiaza renala sau cea biliara etc.
Sucurile de legume sunt regeneratoare pentru organism, ele contin toti aminoacizii, mineralele, sarurile, enzimele si vitaminele necesare. Pe de alta parte, un regim exclusiv din alimente crude poate conduce la devitalizare daca nu este realizat corect.

Care este procesul digestiv derulat la nivelul organismului?
Atunci cand consumam mese bazate exclusiv pe alimente crude continutul lor hranitor este folosit drept combustibil pentru a produce energia de care organele digestive au nevoie in procesul de asimilare, care dureaza pana la 3-4 sau chiar 5 ore de la masa. Cand insa bem sucuri crude de fructe sau legume situatia este alta, deoarece acestea sunt prelucrate in 10-15 minute dupa ce le bem si sunt folosite apoi aproape in intregime pentru hranirea si regenerarea celulelor si tesuturilor cu minimum de efort din partea sistemului digestiv.
Care sunt cele mai dese intalnite combinatii ?
Suc de Banane si piersici
Ingrediente:
30 g piersici proaspete
1/2 banana coapta
1/4 cana suc de ananas neindulcit
20 g crema de vanilie
Mod de preparare: Se decojesc piersicile si jumatatea de banana este taiata felii. Apoi se adauga toate ingredientele in blender si se amesteca bine.
Suc natural de Morcovi si Portocale
O combinatie foarte gustoasa de portocale si morcovi, plina de vitamine si potrivita pentru sezonul de primavara.
Ingrediente
0,250 kg morcovi
1 portocala mare
2 linguri de miere de albine
coaja rasa de portocala
Mod de preparare: morcovii se curata de coaja si se adauga in blender alaturi de feliile de portocala. Se adauga cele 2 lingurite de miere si se toarna in pahare inalte ornandu-se cu coaja rasa de portocala.
Va recomandam de asemenea urmatoarele sucuri naturale:
Sucul de sfecla rosie
Este un preparat bogat in zaharuri, saruri minerale, vitamine: A, B, C, PP. Este racoritor, foarte nutritiv si energetic. Se recomanda in anemii, demineralizare, TBC si chiar si in cancer. Este foarte folositor in cazul epidemiilor de gripa. Este contraindicat diabeticilor. De asemenea, nutritionistii nu recomanda consumul excesiv de suc de sfecla, deoarece poate provoca stari de voma si greturi, ca urmare a efectului de epurare rapida a substantelor toxice din ficat
Sucul de ridiche neagra
Contine vitaminele B si C. Este diuretic, antialergic si uneori folosit drept sedativ nervos. Este indicat in insuficienta hepatica, afectiuni pulmonare, bronsite cronice, astm, reumatism, guta, rahitism, alergii, eczeme. Puteti sa combinati sucul de ridichie neagra cu cel de morcovi, recomandat in refacerea mucoaselor din organism.
Sucul de telina
Este bogat in  saruri minerale si vitamine. Specialistii in nutritie il clasifica drept un tonic al sistemului nervos, un produs remineralizant, diuretic, depurativ, antireumatismal. Se foloseste in inapetenta, astenie, surmenaj, convalescenta, demineralizare, reumatism, guta, afectiuni pulmonare, impotenta. De asemenea, sucul de telina favorizeaza eliminarea excesului de apa din tesuturi, poate fi folosit in cure de slabire.
Suc de castravete
Este un dizolvant al acidului uric, depurativ, dezintoxicant.
Important : Sucurile naturale din fructe sau legume trebuiesc consumate imediat dupa preparare, deoarece prin conservare ele isi pierd valoarea nutritionala.
1 Comment Posted in Gastronomie, Sfatul Bucatarului
Tagged , , , , , , , , , , , , , ,

One Comment

Leave a Reply

*

Using Gravatars in the comments - get your own and be recognized!

XHTML: These are some of the tags you can use: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>