Alfabetul fructelor si legumelor. Start!
Ananasul – Inamicul  Grasimilor

Acest fruct contine in procent de 83% apa, hidrati de carbon, acizi organici, bromelina, fibre vegetale, vitamina C si are un aport caloric redus.
Datatorita actiunii diuretice pe care o produce asupra organismului, ananasul este recomandat in curele de detoxifiere. Astfel il folosim in tratamentul impotriva celulitei si obezitatii. De asemenea, este recomandat in refacerea tesuturilor afectate de rani sau arsuri, a rupturilor de ligamente sau a insuficientei venoase.
Ananasul trebuie consumat proaspat. Persoanele obeze si pentru cele cu celulita pot urma o cura de 10 zile cu ananas. Se consuma cate un fruct pe zi in trei reprize: dimineata, la pranz si seara, timp in care se beau doar ceaiuri neindulcite.
Afinele sau insulina vegetala

Sunt bogate in vitamina A si vitamina C. Printre proprietatile curative pe care le prezinta afinele ajuta la imbunatatirea acuitatii vizuale, a circulatiei sangelui la nivelui ochilor si a sistemului nervos, previn diareea cat si constipatia si regleaza tranzitul intestinal.
Afinele scad nivelul glicemiei in sange, prevenind obezitatea si diabetul zaharat si sunt recomadate in prevenirea cancerului la colon si de stomac.
7 Comments Posted in Articole, Dieta si Nutritie, Sanatate
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Hrana pentru minte. 6 alimente care fac bine creierului.
Stilul de alimentatie nu ne afecteaza doar inima, ficatul sau stomacul ci si creierul.
De exemplu mancarurile bogate in grasimi pot produce blocaje la nivelul circulatiei sangelui. Grasimile saturate blocheaza arterele care oxigeneaza creierul, expunandu-va la un risc mult mai mare de producere a unui accident cerebral, in timp ce acizii grasi Omega 3(pe care ii gasiti in peste) sunt benefici pentru creier, deoarece ajuta la mentinerea arterelor curate si reduc depresia.
Nucile

Specialistii nutritionisti au ajuns la concluzia ca o cantitate moderata de nuci consumata zilnic sau de cateva ori pe saptamana este benefica organismului.  Deoarece nucile au o valoare calorica mare, fiind recomandate de nutritionisti in curele de ingrasare, specialistii ne sfatuiesc sa mancam cel mult 10 nuci pe zi.
Nucile contin grasimi monosaturate care mentin arterele in functiune, sanatoase si fara blocaje. Miezul de nuca poate ajuta la imbunatatirea capacitatii de memorare a unei persoane si elimina efectele provocate de fumatul si alcoolul in exces, de oboseala, stresul sau efortul intelectual prelungit. Aceste fructe minune contin vitaminele C, B1, B2, B5, PP si caroten si sunt bogate in sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier si iod.
Pestele

Carnea de peste are o valoarea nutritionala ridicata, peste 18 % proteine, continut ridicat de fosfor, iod, vitamine din grupul B, vitamine liposolubile A si D. Pestele este recomandat a fi consumat si pentru continutul redus de grasimi saturate, fiind foarte bogat in acizi grasi polinesaturati de tip omega trei si diferiti acizi grasi polinesaturati de origine animala (omega 6).
Soia

Proteina din soia contine un procent crescut (35%) din aminoacizii glutamina, lizina si altii din categoria celor cu catena ramificata, fata de proteine animale de inalta calitate, ca cele din zer, oua si carne (de vaca). De asemenea, soia este bogata in arginina, un aminoacid cu implicatii in procesele imune.
No Comments Posted in Articole, Dieta si Nutritie, Sanatate
Tagged , , , , , , , , , , ,
Vinovate sunt Caloriile!
Daca blugii preferati nu va mai cuprind pe cine gasiti vinovat? Sigur, caloriile! Dam vina pe calorii tot timpul, cand nu ne putem bucura de inghetata preferata sau de prajiturile bunicii si atunci cand alergam pe banda de la sala si observam cat de greu se “elimina” ele.
In realitate nu este nimic special sau magic legat de aceste calorii, le putem integra intr-o regula simpla: greutatea corpului este influentata de numarul de calorii acumulate prin alimente + sau - (plus sau minus) numarul de calorii pierdute prin exercitiile fizice.

Definitia Caloriei
Caloria este o unitate de masura, nu puteti sa o vedeti si nici sa o atingeti.
Profesorul Nicolas Clement, un renumit chimist si fizician, este cel care a enuntat pentru prima ora definitia kilocaloriei si anume cantitatea de energie folosita pentru a ridica temperatura unui kilogram de apa aflata la 15 grade Celsius cu un grad.
Atunci cand discutam despre diete hipocalorice sau hipercalorie, facem referire  la cantitatea de energie pe care o oferim organismului nostru. O alimentatie echilibrata presupune consumul unor alimente cu un numar adecvat de calorii, dar care sa ne ofera o cantitate suficienta de nutrienti.
Caloriile unui produs reprezinta de fapt cantitatea de energie pe care o furnizeaza. Unele alimente sunt” foarte bogate” in energie, precum untul sau uleiul vegetal, altele mai putin bogate precum castravetele. Din pacate, fata de masini, oamenii nu folosesc o cantitate fixa de “combustibil”. Organismul uman dispune de posibilitate de crestere a consumului si ajungem la dezvoltarea celulelor grase, dar in acelasi timp putem sa reducem consumul sau mai bine spus surplusul caloric castigat prin alimentatie apeland la activitatile fizice.
1 Comment Posted in Articole, Dieta si Nutritie
Tagged , , , , , , ,
Toxine naturale vs Toxine inventate de om

Cum orice iarna are sfarsitul ei si iarna lui 2009 se apropie de sfarsit. Primavara  se apropie si in curand multi dintre noi vor recurge la masuri de detoxifiere a organismului. Pana atunci va invitam sa recapitulam putin partea teoretica.

START.Toxine naturale vs Toxine inventate de om

Chiar si mancare organica neprocesata, are in componenta substante toxice naturale care trebuie neutralizate si eliminate. Cateva exemple de astfel de toxine naturale: glicoalcaloizii in unele vegetale, mucegaiuri si ciuperci in cereale, alune de pamant, anumite fructe.

Colorantii, E-urile, medicamentele sunt create om si constituie cateva exemple de toxine inventate de individul uman. De exemplu: ceapa si varza au un continut crescut de toxine naturale, in timp ce pestele si carnea alba, fara grasime, sunt mai putin toxice.

Trebuie sa cunoasteti detalii despre existenta acestor doua tipuri de toxine, pentru a intelege importanta unui regim de detoxifiere .

Detoxifierea este indicata, deoarece organismul uman nu recunoaste anumite toxine(cu precadere toxinele inventate de om denumite Toxine Moderne) si nu stie cum sa le elimine din organism.

Ce este detoxifierea?

Detoxifierea reprezinta modalitatea prin care ne “ajutam” organismul sa elimine toxinele si parazitii a caror prezenta tulbura digestia, absorbtia celulara a nutrientilor si oxigenarea optima la nivel celular.

Masurile de detoxifiere au menirea sa ne curete organismul de elementele daunatoare acumulate, nu sa ne scape de kilogramele in plus, desi de cele mai multe ori printre efectele acestor masuri se afla si scaderea in greutate a indivizilor.

Cum se produce intoxicarea?

Substante toxice precum: pesticidele, ingrasamintele chimice, E-urile, ierbicidele patrund in organism prin aerul inspirat, prin bolul alimentar si lichidele pe care le consumam. Ne intoxicam si prin medicamentele pe care ni le administram si prin cosmeticele pe care le folosim.

Simptomele intoxicarii Continue Reading »

No Comments Posted in Articole, Dieta si Nutritie, Sanatate
Tagged , , , , , , , , , , , , , ,
Alimentatia copiilor

Am participat saptamana aceasta la o intalnire cu tema Masuri de detoxifiere ale organismului, am invatat despre modalitati de “purificare” ale organismului de toxinele acumulate printr-o alimentatie necorespunzatoare si o sa va impartasim si voua in curand.

Tot la aceasa intalnire s-a adus in discutie un lucru foarte important: alimentatia copiilor.

Va prezentam un scurt material video, care contine cateva sfaturi de care orice parinte trebuie sa tina cont:

No Comments Posted in Interviuri
Ce influenteaza negativ pielea in general si pielea fetei in special?

Acest invelis al corpului, cu atatea calitati si functii, este o oglinda in care vedem, si din pacate vad si altii, cum ne functioneaza organismul, iar aceasta depinde de stilulul de viata al fiecarei persoane.

Daca suntem o fire nervoasa, se vede pe fata, daca nu dormim suficient, daca nu bem suficiente lichide, consumam prea mult alcool, nu mancam suficient sau nu avem o alimentatie sanatoasa.

Sunt boli care influenteaza aspectul tenului: dezechilibrul hormonal, tulburarile nervoase, bolile de ficat, avitaminoza si chiar dintii cariati, lipsurile dentare si multe altele.
Odihna, sapte-opt ore de somn sunt suficiente pentru un organism normal. Continue Reading »

No Comments Posted in Articole, Frumusete
Tagged , , , , , , , , , , , , , ,
Mituri urbane despre NUTRITIE sau fapte?

A venit timpul sa raspundem intrebarilor pe care le auzim sau ne framanta in fiecare zi, legate de ce este bine sau nu, ce ne ajuta in realitate organismul.

Cafeaua are efecte benefice asupra organismului?

Exista studii care sustin ca daca bem 700 ml de cafea pe zi reducem cu 40% riscul de  a face boala Parkison si cu 20% riscul de a face boala Alzheimer. Cofeina este benefica  asupra neurotransmitatorilor si ne poate face mia tineri cu 3 pana la 6 ani.

Nu trebuie sa exagerati, pentru ca o cantitatea foarte mare de cofeina consumata poate determina palpitatii, diabet, probleme cu stomacul, anxietate sau migrene.

Fibrele previn cancerul de colon?

Fibrele sunt din ce in ce mai indicate pentru tratarea afectiunilor colonului, dar nu  s-a dovedit ca pot sa previna cancerul. Continue Reading »

No Comments Posted in Articole, Interviuri, Sanatate
Tagged , , , , , , ,
Peste la gratar cu cartofi piure si ceapa 1

Ingrediente

1/2 kg de cartofi

3/4 lingura de ulei de masline

1 cana de lapte batut 1,5 % grasime

1/2 lingura de praf wasabi

Mod de preparare:

Puneti la fiert apa intr-un vas mare. Taiati cartofii bucatele si fierbeti-i pana ce devin  fragezi, cam 12-15  minute. Continue Reading »

No Comments Posted in Gastronomie, Retete/Retete dietetice
Tagged , , , ,
Tu stii ce contine demachiantul tau?

Te-ai intrebat vreodata ce contine demachiatul tau, crema de fata sau gelul de dus? Zilnic pielea noastra este expusa actiunii unor substante mai mult sau mai putin cunoscute noua.

In acest articol iti prezentam cateva dintre cele mai intalnite substante in compozitia produsele cosmetice, astfel vei invata cum sa le alegi pe acelea care nu iti dauneaza.

Antioxidanti lupta cu radicalii liberi si previn degradarea pielii. Stresul, expunerea indelungata la soare conduc la deteriorarea celulelor pielii care, pot produce radicalii liberi ce au efecte daunatoare la nivelul epidermei.

Expunerea la radicali liberi:
- prin acumularea de produse formate prin procese normale ale organismului (ca de exemplu arderea glucidelor pentru producerea de energie sau eliberarea enzimelor digestive)
- in cazul metabolizarii anumitor medicamente
- prin poluanti.

Emoliant Substanta ce hidrateaza si confera suplete pielii. Exista mai multe tipuri de ingrediente emoliante cu rezultate diferite la nivel tegumentar.

Emulsie: Un amestec de ulei si apa. Continue Reading »

3 Comments Posted in Articole, Frumusete
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , ,
Greutatea Ta ideala!

V-am prezentat intr-un post trecut, cateva reguli simple pe care trebuie sa  le respectati in ceea ce priveste dieta voastra, iar astazi va aducem in atentie un concept pe care trebuie sa il stapaniti inainte de a incepe orice regim alimentar de scadere in greutate.

Stiati ca pentru a slabi jumatate de kilogram pe luna, numarul zilnic de calorii este de 9 ori greutatea voastra ideala plus caloriile pe care le consumati zilnic prin activitatile zilnice.

Cum va calculati greutatea ideala? O persoana cu o inaltime de 1,52 m are greutatea ideala de 45 kg.Puteti adauga cam 2 kg la fiecare 2,54 cm, deci cineva care are inaltime de 1,82 va trebui sa aiba cam 72 kg.

Intrati in sectiunea Unelte a portatului Caloripedia, calculati-va Rata Metabolica Bazala si Necesarul Zilnic de Calorii.

Analizati toate datele si prin intermediul Jurnalului de Calorii tineti evidenta zilnica a meselor!

No Comments Posted in Articole, Dieta si Nutritie
Tagged , , , ,