Salata de Sfecla Rosie

Sfecla contine multe substante benefice (betanina, saruri de potasiu) care au efecte pozitive asupra tensiunii arteriale, asupra nivelului de colesterol, a metabolismului lipidic in celulele ficatului si a intaririi peretilor vasculari. Sfecla rosie este energizanta, mineralizanta, antianemica si stimuleaza activitatea ficatului.

Este important de stiut faptul ca sfecla nu isi pierde proprietatiile benefice daca este fiarta sau gatita.

Ingrediente:

Sare
Otet
200 gr Ceapa
200 gr Ciuperci
3 Oua
o legatura Marar
500 gr Sfecla rosie
200 ml Ulei de masline

Cum preparam Salata de Sfecla?

Sfecla se fierbe si dupa ce se raceste, se curata de coaja apoi se da prin razatoare. Se adauga 100 ml de ulei, zahar, sare si otet. Un ou se fierbe tare, iar din celelalte doua si restul de ulei se face o maioneza. Apoi se a

Asezati un strat de sfecla pe farfurie, apoi radeti oul la razatoare, ungeti cu maioneza, adaugati ceapa verde spalata si taiata marunt. Scurgeti ciupercilele de apa apoi marinati-le  intr-o lingura de ulei. Mararul spalat si tocat marunt se presara pe deasupra.

Caloripedia va ureaza pofta buna si va recomanda sa consumati cat mai multe fructe si legume!

Sursa fotografie: www.adevarul.ro

1 Comment Posted in Gastronomie, Sfatul Bucatarului
Tagged , ,

One Comment

Leave a Reply

*

Using Gravatars in the comments - get your own and be recognized!

XHTML: These are some of the tags you can use: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>